25.11.2015

DIY: VILLAPIPO TALVEEN

IMG_3881 Pari vuotta sitten tekemäni postaus Neulottu pipo on noussut yhdeksi blogini suosituimmaksi postaukseksi. Neuleohjeet siis kiinnostavat! Suuren suosion takia päätin tehdä pipon neuleohjeesta uuden version, pienillä lisäyksillä ja välivaihekuvin. Kesällä Tanskan matkalla löysin nimittäin sattumalta ihanaa villalankaa, ja siitä syntyi idea uuden pipon neulomiseen. Ja ihana pipo tulikin, kun olen viime päivinä käyttänyt sitä jatkuvasti.
Mutta siirrytään itse asiaan, eli neuleohjeeseen.

IMG_1418 Sellaisen vinkin annan, että tarkista aina lankaa ostaessa, miten paksuja puikkoja suositellaan. Tämä neuleohje sopii n. 3-4mm paksuille puikoille.
Ja lankaa pipon neulomiseen meni yllättävän vähän, kun käyttämästäni lankakerästä on vielä jäljellä yli puolet.

IMG_1539 Luo 120 silmukkaa, eli 30 s/puikko. Neulo 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta, kunnes työn korkeus on 10 cm.

IMG_2073 Neulo sileää neuletta suljettuna, (=kaikki silmukat oikein) kunnes työn korkeus on 19 cm. Eli joustinneuleresori 10 cm + sileä neule 9 cm.

IMG_2224 Tee kavennukset, eli neulo jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen, kunnes jokaisella puikolla on kaksi silmukkaa. Katkaise lanka, ja vedä se viimeisten silmukoiden läpi. Päättele lanka hyvin pipon sisäpuolelle.

IMG_3204 Tee tupsu. Leikkaa kaksi pahvirinkulaa ja pyöritä lankaa niiden läpi, kunnes pienempi ympyrä peittyy. Leikkaa auki ympyrän ulkoreuna, ja päättele lanka solmien. Irrota pahvirinkulat, ja kiinnitä tupsu pipoon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti